Mar 25, 2023, 12:25

Germania introduce controale la graniţa cu Austria. Zeci de trenuri blocate

Germania a decis să introducă verificări la graniţa cu Austria, pentru a gestiona astfel fluxul de imigranţi, scriu jurnaliştii de la BBC.

Sursa Euronews
Sursa Euronews

Anunţul a fost făcut chiar de ministrul de Interne german, Thomas de Maiziere, care spune că e nevoie de o măsură prin care numărul mare de refugiaţi să fie controlat. Acesta a făcut apel şi la celelalte state europene, pentru a se implica mai mult în gestionarea crizei imigranţilor, mai scrie BBC.

La scurt timp după declaraţia ministrului de Interne, circulaţia trenurilor între Germania şi Austria a fost suspendată, începând cu ora 18.00, pentru următoarele 12 ore.

Sursa Euronews
Sursa Euronews

Impunerea controalelor la graniţa cu Austria de către Germania înseamnă încălcarea acordului Schengen, care prevede libera circulaţie a persoanelor în ţările europene. Reintroducerea acestor verificări la graniţă este acceptată totuşi pentru scurte perioade de timp, din motive se securitate naţională şi după consultarea statelor partenere.

Germania se află la limita capacităţii de găzduire, după ce mai bine de 13 mii de refugiaţi au sosit numai sâmbăta aceasta la Munchen, a declarat vicecancelarul neamţ, Sigmar Gabriel.
Autorităţile de la Berlin informează că anul acesta în Germania ar putea ajunge peste 800 de mii de imigranţi.

În urmă cu o săptămână, vicecancelarul Gabriel spunea că valul de refugiaţi care ar trebui să ajungă în Germania până la finele anului este cea mai mare provocare naţională şi europeană, de la reunificarea Germaniei, în 1990. Acesta mai declara în faţa Bundestagului că Germania trebuie să se asigure că influxul de populaţie va aduce şi beneficii şi nu va însemna împovărarea cele mai mari economii din Europa.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares