Mai 18, 2021, 11:31

Germania s-a săturat de imigranți. Se anunță un an greu pentru refugiați

The Telegraph

Europa trebuie să recapete controlul asupra frontierelor sale, spune ministrul de externe german, după ce au apărut dovezi clare că militanți ai ISIS s-ar afla în posesia unor pașapoarte siriene contrafăcute.

Frank-Walter Steinmeier a avertizat că refugiații nu trebuie incluși în aceeași categorie cu suspecții de terorism și a atras atenția că mulți militanți provin din Europa.

„Totuși, dincolo de aceasta, este important să avem un control mai mare asupra celor care intră și ies din Europa”, a declarat Steinmeier, care a subliniat importanța propunerilor Comisiei Europene de a extinde atribuțiile Agenției europene pentru gestionarea frontierelor externe, Frontex, dar și ajutorul oferit Turciei de către UE pentru limitarea afluxului de refugiați.

Mai mult, doar 16% dintre germani cred că țara lor a avut de câștigat de pe urma deciziei luate în acest an de a primi un număr mare de solicitanți de azil, potrivit unui sondaj de opinie.

Totodată, 56% dintre respondenți au declarat că sunt de părere că politicienii germani sunt complet depășiți în criza refugiaților. Nu mai puțin de 66% dintre germanii din orașele cu o populație mai mică de 5.000 de persoane au susținut acest punct de vedere.

Imigranții continuă să vină în Europa, după ce cifrele oficiale au arătat că numărul lor a depășit, în premieră, 1 milion în 2015. 1.700 de migranți au ajuns în portul grecesc Piraeus din Turcia prin insulele Lesbos, Chios și Samos, a informat Garda de coastă greacă. Astfel, numărul total al migranților care au sosit săptămâna aceasta în portul Piraeus a trecut de 12.000 de persoane.

În același timp Garda de coastă italiană a informat că a salvat în cursul nopții 99 de migranți din Marea Mediterană, în largul coastei Siciliei.

0 Comentarii

Shares