Mar 25, 2023, 13:29

Ghidul începătorului în bucătăria indiană. 11 feluri de mâncare de bază

Condimente indiene (sursa: huffingtonpost.com)

Unii fug de mâncarea indiană pentru că au auzit că este inuman de iute. Alții, pentru că, pur și simplu, nu cred în aceste combinații ”ciudate” de alimente cu gusturi din registre total diferite. În fine, mai sunt și unii care nu pot accepta să bage în gură bucate cu denumiri venite parcă de pe altă planetă. Da, există un mic sâmbure de adevăr în toate aceste prejudecăți. Totuși, veți uita definitiv de ideile preconcepute, doar încercând o mâncare care nu degeaba a cucerit continentele și a influențat gusturile de pe toată planeta. Bucătăria indiană este picantă, dar nu chiar atât de picantă, amestecul de gusturi diferite oferă o savoare deosebită mâncării și nu o strică, iar denumirile ciudate….aici nu prea avem ce spune. Da, uneori e imposibil să le ții minte și la jumătate de oră după ce ai mâncat. Travel Zoom vă arată însă 11 feluri de mâncare de bază din bucătăria indiană- pe unele sigur le știți- care vă vor ajuta atunci când mergeți la un restaurant cu specific sau vreți să gătiți acasă.

Samosa
Samosa

Samosa

Fiecare bucătărie are un fel de mâncare care arată ca niște buzunare sau gogoși în formă triunghiulară. Versiunea indiană a acestor gogoșele se numește samosa și este foarte populară în sudul Asiei. Samosas pot fi făcute la cuptor ori prăjite. În interiorul acestor gogoși crocante veți găsi de obicei un sortiment de legume. Mazărea, cartofii, sau ceapa sunt doar cele mai răspândite variante. Samosas nu sunt întotdeauna picante- puteți să întrebați la restaurant dacă sunteți îngrijorat de iuțimea acestora- și sunt printre cele mai ușor de gătit feluri de mâncare indiene. Pot fi și un aperitiv înaintea prânzului propriu-zis.

Chutney
Chutney

Chutney și raita

Chutney este un sos gros făcut din condimente picante și legume/fructe (mango, piersici, ananas etc). Există două tipuri de chutney întâlnite mai frecvent: roșu și verde. Cel roș este pe bază de tamarind și are gust dulce-acrișor. Chutney verde este fie cu mentă, fie cu coriandru. În bucătăria indiană există o varietate de aplicații pentru sosul chutney. Poate fi folosit doar pentru a întinge samosa în el sau, mai frecvent, pentru asezonarea cărnii sau a legumelor.

Raita este un sos pe bază de iaurt cu un amestec de condimente printre care coriandru, chimen, mentă și alte ierburi…citește continuarea pe travelzoom.ro

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares