Sep 24, 2021, 14:57

Gorghiu şi Blaga nu îl vor pe Predoiu premier

foto jurnalul.ro

Liberalii se duc la consultările de la Cotroceni cu un mandat legat strict de alegerile anticipate. După discuţii de miercuri şi de joi purtate de copreşedinţii Gorghiu şi Blaga cu o parte dintre vicepreşedinţii partidului, s-a tras concluzia că liberalii nu doresc să guverneze acum, dar, dacă totuşi le va cere Preşedintele Iohannis, ei nu doresc ca premier să fie Cătălin Predoiu.

De altfel, Predoiu nu a fost cooptat în echipa care merge la consultări. Delegaţia PNL care merge la Cotroceni va fi formată din Mircea Ionescu Quintus, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. Premierul desemnat al PNL, prim-vicepreşedintele Cătălin Predoiu nu face parte din delegaţie, potrivit deciziei comisiei de unificare a partidului.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat joi că speră ca PSD să se repoziţioneze şi să accepte alegeri anticipate, liberalii urmând să prezinte varianta anticipatelor la consultările de la ora 17.00, de la Palatul Cotroceni.

„Blocarea alegerilor anticipate de către PSD ar însemna că refuză schimbarea”, a spus Alina Gorghiu, insistând că mandatul PNL pentru consultări rămâne neschimbat, liberalii pledând pentru organizarea alegerilor înainte de termen.

Gorghiu a susţinut, citată de Mediafax, că un acord politic poate face posibilă declanşarea anticipatelor. „Sunt două mijloace pentru dizolvarea Parlamentului, fie tot Parlamentul îşi dă demisia, în funcţie de opţiunea liderilor partidelor, de aceea a cerut PNL alegeri anticipate prin acord politic.Există şi cealaltă procedură. Poziţia PSD este alta, dar eu cred că această crampomare de putere trebuie reevaluată”, a mai spus Gorghiu, adăugând că alegeri anticipate reprezintă cea mai cinstită soluţie.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares