Oct 16, 2021, 05:31

Guvernul Cioloş ia în calcul renunţarea la Programul Prima Casă

ciolos

Ministrul Finanţelor, Anca Dragu, a declarat, joi, că se analizează oportunitatea continuării programului Prima Casă, urmând să fie luată şi anunţată o decizie în scurt timp, dar, potrivit ministrului, o prelungire a programului „poate nu ar fi opurtună în aceleaşi condiţii”.

„În acest moment finalizăm o analiză a acestui program, este un program de succes, a fost un program de succes în anii precedenţi, avem peste 160 de mii de proiecte pe Prima Casă”, a declarat ministrul de Finanţe, Anca Dragu, la finalul şedinţei săptămânale a Executivului, citată de Mediafax.

Întrebată de jurnalişti dacă ar mai fi oportună prelungirea programului Prima Casă, ini?iat în 2009, Anca Dragu a precizat: „Poate nu ar fi opurtună în acealeşi condiţii”.

Anca Dragu a mai spus că sunt analizate toate posibilităţile ?i că motivele care ar putea înclina împotriva continuării programului Prima Casă sunt legate de o creştere accelerată a creditului în afara programului şi o lichiditate foarte buna în bănci, care „nu ar mai necesita atâta sprijin din partea statului”.

„În acest moment ne uităm la oportunitatea programului şi luăm în calcul diferite secenarii. Aceste secenarii au în vedere actualele date economice şi macroeconomice, deoarece constatăm o creştere accelerată a creditului în afara programului Prima Casă. De asemnea, avem o situaţie a lichidităţii în bănci foarte bună care nu ar mai necesita atâta sprijun din partea statului. Deci toate aceste elemente legate de costuri şi oportunităţi sunt luate în considerarea în acest moment”, a precizat Anca Dragu.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares