Oct 15, 2021, 23:59

Guvernul Cioloş repară greşeala Guvernului Ponta: cei care nu au venituri nu vor mai fi obligaţi să plătească pentru Sănătate

ciolos

Guvernul Cioloş va analiza şi va modifica în luna ianuarie Codul Fiscal în care a identificat mai multe prevederi care au potenţial de interpretări abuzive, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, într-o conferinţă de presă.

Acesta s-a referit la articolul din Codul Fiscal prin care persoanele fără venituri erau obligate să plătească contribuţie pentru CASS de 5.5% din salariul minim pe economie.

„E vorba de acel articol pe care nu l-a introdus guvernul acesta , este din vară, asumat prin consens la nivelul parlamentului. În luna inauarie vom interveni, sunt mai multe elemente de analizat, interpretări ce pot da naştere la abuzuri. Vom lua în calcul modificarea pentru că vrem să eliminăm caracterul de obligativitate cât mai repede”, a spus Dan Suciu.

„Articolul încerca să deschidă posibilitatea de a reintra in sistemul de sănătate a persoanelor care sunt dispuse sa plăteasca 5,5% din salariul minim. E o opţiune de a reintra in sistemul de sănătate, a fost in vigoare si anul trecut, codul introducea o declaratie pe propria raspundere ca nu ai venituri. Nu vom vâna prin ţară să vedem dacă aşa este, acest lucru vă spun că nu îl vom face. În cazul persoanelor care nu au venituri şi îşi asumă aceste chestiuni şi sunt în sărăcie absolută ele beneficiază de servicii medicale pe baza unui precedent pe care nu îl putem schimba în acest moment”, a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Acesta a spus că va fi clarificat acest caracter de obligativitate al contribuţiei „aşa încât să nu fim în situaţia unor persoane care nu au evident venituri să fie obligate să plătească”

 

 

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares