Mar 23, 2023, 02:44

Guvernul Franţei acuză Rusia că a premeditat luptele de stradă între suporterii ruşi şi englezi

captura Twitter

Stephane Le Foll, purtătorul de cuvânt al guvernului francez, a făcut referire, marți, la „o problemă de informaţii venită din Rusia” după incidentele din acest weekend de la Marsilia din jurul meciului de la Campionatul European de fotbal 2016 dintre echipele Rusiei și Angliei, informează AFP.

„Avem o problemă de informaţii venită din Rusia, întrucât se pare foarte clar că o parte dintre cei care au fost cei mai violenți și care au atacat mai ales suporterii englezi au fost ruși veniți în grupuri mici. Iar aici este un subiect de colaborare care să împiedice acest tip de grupuri să acționeze”, a declarat Le Foll pentru postul de radio RTL, citat de Agerpres («On a un problème d’information venue de Russie, puisqu’il semble de manière très claire qu’une partie de ceux qui ont été les plus violents, et qui se sont attaqués en particulier aux supporteurs anglais, étaient des Russes qui sont venus par petits groupes,)

Luni, ministrul francez al sporturilor Patrick Kanner a apreciat că Rusia nu ar fi trebuit „niciodată să-i lase să plece” pe huliganii implicați în violențele de la Marsilia. Conform acestuia, securitatea a fost întărită la următorul meci al Rusiei, cu Slovacia, programat miercuri la Lille.

35 de persoane, majoritatea englezi, au fost rănite în acest weekend la Marsilia.

Federația engleză a denunțat condițiile de securitate „inacceptabile” de pe stadionul din Marsilia la meciul Anglia — Rusia (1-1), unde suporterii au putut intra cu fumigene și petarde.

Marți, UEFA se va pronunța în privința sancțiunilor la adresa Rusiei pentru acțiunile huliganilor din această țară. Aceste incidente ar putea costa federația din țara gazdă a Cupei Mondiale din 2018 să fie acționată în justiție pentru „perturbările” din tribune, „comportament rasist” și lansarea de „fumigene” și „proiectile”.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares