Mar 29, 2023, 09:01

Guvernul Oprea a mărit salariile demnitarilor. Preşedintele, premierul, şefii serviciilor şi ai Parlamentului vor câştiga 20 000 de lei lunar

gabi op2

În ultima şedinţă de Guvern condusă de Gabriel Oprea a fost adoptată o ordonanţă de urgenţă neanunţaţă pe agenda Executivului, prin care de la 1 august cresc salariile demnitarilor.

Gabriel Oprea a anunţat că indemnizaţiile se majorează cu luna august pentru  preşedinte, prim-ministru şi miniştri, directorii SRI, SIE, SPP. „48 de funcţii sunt vizate de această ordonanţă”, a spus Oprea.

Acesta a arătat că „ani de zile salariul Preşedintelui a fost mai mic decât salariiile altor bugetari şi această anomalite trebuie să ia sfârşit”

Cele mai mari salarii le vor avea preşedintele, premierul si preşedinţii celor două camere ale Parlamentului. Aceştia vor primi în jur de 21 000 de lei lunar.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, înainte de adoptarea ordonanţei de urgenţă în şedinţa de guvern, că „intenţia guvernului” de a majora salariile miniştrilor este „înţeleaptă, cu bătaie lungă” şi se poate încadra la categoria „prevenirea corupţiei”.

Întrebat ce părere are despre intenţia Guvernului de a mări salariile miniştrilor prin ordonanţă, Klaus Iohannis a spus că i se pare o intenţie înţeleaptă, având în vedere că salariul unui demnitar reflectă poziţia acestuia în stat.

„Există o inten?ie a guvernului de a creste salariile miniştrilor. Mi se pare o intenţie înţeleaptă, cu bătaie lungă. Eu cred că putem să încadrăm această intenţie la categoria prevenirea corupţie. Până la urmă este un lucru destul de evident că remuneraţia unui demnitar reflectă într-o măsură rezonabilă poziţia în stat”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

„Ştiu că miniştrii, de foarte multe ori, sunt în situaţia ca în propriul minister, un număr mare de funcţionari să aibă o remuneraţie considerabil mai mare decât ministrul, lucru care sigur nu poate fi o soluţie. Cred, de asemenea, că din raţiuni pur populiste nu s-a rezolvat până acum această chestiune”, a mai spus preşedintele.

 

0 Comentarii

Shares