Iun 2, 2023, 01:39

Guvernul scuteşte de plata impozitului de 16% pe toţi angajaţii din domeniul IT

it

Ministrul Educaţiei, Sorin Grindeanu, a emis un Ordin privind încadrarea în activitatea de creaţie de programe pentru calculator care prevede scutirea de plata impozitului de 16% pentru toţi angajaţii din domeniul IT.

„De acum înainte, companiile din domeniu vor putea angaja sau reîncadra angajaţii în categoria celor pentru care nu se plăteşte impozitul pe venit de 16% fără restricţii legate de facultatea absolvită.

Facilitatea va permite acoperirea unui procent mai mare din cererea de pe piața muncii, iar IT-ul românesc va continua să se dezvolte într-un ritm susținut, cu oameni pasionați de ceea ce fac”, a anunţat Victor Ponta pe Facebook.

Până acum doar absol­venţii câtorva facultăţi (Automatică şi informatică industrială, Calculatoare, Inginerie electrică şi calculatoare, Electronică, Electronică aplicată, Elec­tronică şi telecomunicaţii, Comunicaţii, Matematică, Matematică informatică, Informatică, Informatică economică, Informatică aplicată, Cibernetică şi infor­matică economică, Cibernetică şi previziune economică, Contabilitate şi infor­matică de gestiune) puteau bene­ficia de scutirea de impozit.

0 Comentarii

Shares