Ian 28, 2023, 01:52

Guvernul taie bani de la Sănătate și dă pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Cum va arăta construcția megalomanică

biserica

Pentru că se apropie anul electoral 2016, Guvernul se îngrijește de bunăvoința divină. Rectificarea bugetară  care taie de investiîiile în infrastructura rutieră și din bugetul Sănătății acordă majorări semnificative pentru bugetul cultelor bisericești. Proiectul de rectificare bugetară publicat pe site-ul Ministerului de Finanțe arată că Secretariatul de stat pentru Culte va primi o sumă importantă, 37 de milioane de lei, dintre care, potrivit unor surse guvernamentale, 25 de milioane sunt destinate Catedralei Mântuirii Neamului. Încă 10 milioane vor merge pentru construirea sau refacerea unor biserici din județe. În jur de 30 de milioane de lei vor merge prin bugetele alocate Consiliilor Județene pentru salariile personalului clerical și neclerical al bisericilor.

Patriarhia ne ține la curent cu ridicarea construcției Catedralei Mânturii Neamului, care se ridică lângă Casa Poporului. Pe site-ul dedicat, se anunță că a fost finalizată „placa de la cota 27”. Cum va arăta construcția, vedeți în materialul de mai jos.

Costul lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului până la stadiul roşu-gri, adică pentru finalizarea construcţiei, fără tencuială, dar cu geamuri şi uşi, este de aproximativ 80 de milioane de euro, anunţă Patrarhia Română

„Iniţial, costurile lucrărilor la roşu-gri, adică construcţia netencuită, dar cu geamuri şi uşi, au fost estimate la 100 de milioane de euro. După ce au fost reevaluate calculele, odată cu finalizarea lucrărilor din subteran, costurile au scăzut cu 20 de milioane de euro. Astfel că estimăm ca în final suma să fie de 80 de milioane de euro”, a explicat pentru MEDIAFAX, în 2014, părintele Constatin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Pentru lucrările de infrastructură şi pregătirea şantierului au fost cheltuiţi aproximativ 25 de milioane de euro, dintre care jumătate de la autorităţile statului şi jumătate de la cetăţeni din ţară şi din străinătate, a mai spus Stoica.

Referitor la graficul de execuţie a lucrărilor, Patriarhia a precizat că, în aprilie 2013, a fost finalizată construirea infrastructurii Catedralei Mântuirii Neamului, iar din toamna aceluiaşi an au început lucrările la suprastructura acesteia. Edificarea viitoarei catedrale patriarhale se estimează a fi terminată în anul 2016.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares