Iun 7, 2023, 16:33

HAOS: Ministerul Finanţelor nu îşi asumă proiectul de creştere a impozitelor pentru angajaţi. Anca Dragu dezminte modificarea Codului Fiscal

anca dragu

UPDATE

Ulterior, ministrul Anca Dragu a declarat la Antena 3 că există totuşi acest proiect, dar nu este proiectul personal al ministrului şi că va semna în zilele următoare acest proiect şi va fi pus în dezbatere publică. Imediat după aceea a declarat că nu cunoaşte proiectul, că nu l-a citit şi că nu îl va semna.

„Nu a ajuns la mine pe birou acest proiect. Absolut voi respinge un asemenea proiect. Predictibilittea fiscală e foarte importantă. Eu am ajuns în minister la ora 8 şi am avut patru întâlniri până la această oră. Tocmai pentru că am văzut că acest suiect escaladează am intrat în discuţie cu dvs. 

Nu am vorbit astăzi cu domnul Biriş. Da, este un departament întreg de legislaţie fisaclă controlat de domnul Biriş. Nu vor creşte taxele şi impozitele nici pentru persoane fizice, nici pentru PFA, nici pentru profesiile independente Voi analiza, voi investiga să văd cum a ajuns acest proiect în spaţiul public. La mine pe masă nu a venit un astfel de proiect şi nu am avizat aşa ceva.”

În urma articolelor apărute în presă pe tema modificărilor aduse la Codul Fiscal astfel încât să craescă taxele impuse angajaţilor, Ministerul Finanțelor Publice a emis un comunicat în care Anca Dragu anunţă că Ministerul nu îşi asumă un astfel de proiect.

„Așa cum am menționat în nenumărate rânduri, Ministerul Finanțelor Publice nu are în vedere majorări de taxe și impozite în acest an. Singurele măsuri care au fost şi sunt vizate sunt de simplificare a procedurilor fiscale și în favoarea activității economice.

„Am cerut experților din minister pe probleme de fiscalitate o analiză internă care să cuprindă mai multe scenarii de calcul pentru simplificarea, debirocratizarea și crearea unor condiții mai bune pentru mediul de afaceri.

În acest context, creșterea taxelor nu a fost luată în considerare ca scenariu posibil pentru pachetul de măsuri ce va modifica Codul Fiscal. Nu includem măsuri care să creeze poveri fiscale suplimentare pentru niciun tip de contribuabil, persoane juridice, fizice, persoane fizice autorizate sau cele cu activități independente”, a declarat Anca Dragu, Ministrul Finanțelor Publice.

Încă de la început, Ministerul Finanțelor a venit în sprijinul contribuabililor și a mediului de afaceri și are în vedere să continue această politică până la finalul anului.

Ministerul Finanțelor Publice nu are în vedere o creștere a contribuțiilor sociale obligatorii nici pentru angajat, nici pentru angajator. Persoanele Fizice Autorizate (PFA), cu activități independente sau profesii liberale nu sunt vizate de vreo măsură de creștere a taxării.

În egală măsură, Ministerul Finanțelor Publice nu a avut niciodată în vedere modificarea costului angajatorilor cu salariile și nici a salariilor nete.
De asemenea, nu este vizată acordarea vreunei amnistii fiscale. Informațiile apărute în presă, potrivit cărora averile nejustificate de până la un milion de euro primesc o perioadă de grație, respectiv până pe 31 martie 2017, nu reflectă o decizie a Ministerului Finanțelor Publice.

Subliniem faptul că nu există un proiect de modificare a Codului fiscal asumat de Ministrul Finanțelor Publice care să includă majorări de taxe și de impozite sau de contribuții sociale obligatorii.”, se arată în comunicatul Ministerului de Finanţe

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares