Dec 1, 2021, 12:19

Harta României Mari, ruptă de comunişti în Parlamentul de la Chişinău VIDEO

harta republica moldova

Un ordin al ministrului Educației ce prevede repartizarea în toate instituțiile de învățământ din Republica Moldova a hărții României Mari a stârnit dispute în Parlamentul de la Chişinău.

Socialiștii și comuniștii s-au arătat indignați de inițiativa ministerului de a repartiza în școli a unor hărți tematice ”Organizarea Administrativă a Regatului României. 1930”, calificând-o drept o tentativă de destabilizare a situației din țară.

Mai mult de atât, PSRM a solicitat ca ministrul Educației să vină în Parlament pentru a oferi explicații, iar unul dintre deputaţi a rupt harta în mijlocul parlamentarilor.

„A fost lansată campanie de înscăunare în funcţie în instituţiile şcolare şi liceale pe criterii partinice. Toţi acei pedagogi care nu împărtăşesc viziunile aşa numite unioniste, anti statatale, sunt eliminaţi din concursuri privind ocuparea acestor funcţii de conducere. Suntem indignați că copiii sunt impuși să învețe asta, ei nu sunt pregătiți pentru propagandă. Noi nu vom accepta ca să fie promovat așa ceva”, a declarat deputatul PSRM Vlad Batrîncea și a rupt Harta României Mari în plenul Parlamentului.

Propunere a fost însă susținută de doar 42 de deputați.

0 Comentarii

Shares