Mar 29, 2023, 19:20

Hillary Clinton, de neoprit. A câștigat detașat alegerile primare democrate din Carolina de Sud

Politico.com

Hillary Clinton l-a învins pe rivalul ei Bernie Sanders în alegerile primare prezidențiale democrate în Carolina de Sud cu peste 73,5 % dintre voturi. O victorie zdrobitoare a lui Clinton, dar așteptată, într-un stat în care mulți votanți susțineau la ieșirea de la urne că nici nu știu cine este Bernie Sanders. Imediat după aflarea rezultatelor, Hillary Clinton a trimis săgeți către Donald Trump, spunând că ea „a oferit Americii o viziune bazată pe dragoste și bunătate” în contrast cu ura și divizarea propuse de contracandidatului republican.

„În ciuda a ceea ce auziți, nu avem nevoie să facem ca America să fie iarăși extraordinară. America nu a încetat niciodată să fie extraordinară. Dar avem nevoie să facem ca America să fie din nou unită. În loc să construim ziduri avem nevoie să dărâmăm bariere”, a spus Clinton.

Rivalul său democrat, Bernie Sanders, i-a recunoscut victoria lui Hillary, părăsind în grabă statul cu destinația Texas și Minnesota, cu două zile înainte de așa-numita „super marți” (Super Tuesday) pe 1 martie, ziua în care unsprezece state vor vota simultan.

„Dați-mi voie sa fiu clar asupra unui singur lucru în seara asta. Această campanie este doar începutul. Am câștigat o victorie decisivă în New Hampshire. Ea a câștigat o victorie decisivă în Carolina de Sud. Acum așteptăm Super Tuesday”, a declarat Sanders într-un comunicat.

Cu scena din Carolina de Sud numai pentru ea, cu trei victorii din patru posibile, chiar dacă numai una concludentă, cea recentă, Clinton l-a pus la zid și pe Bernie Sanders.

„Mâine această campanie devine națională. America nu este o țară cu o singură problemă, dragii mei”, aluzie la Sanders, pe care l-a acuzat că discursul său a fost bazat doar pe finanțările de campanie și lupta cu Wall Street.

Cursa democrată devine acum mai largă, la nivel național. Unsprezece state, inclusiv șase din sud cu minorități importante unde Clinton conduce în sondaje, vor vota în ziua de „super marți” și alte patru în weekendul următor.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares