Mai 30, 2023, 23:29

Hillary Clinton pe făraș. NBC: Joe Biden și-ar putea anunța candidatura în 48 de ore

Joe Biden

Vicepreședintele Statelor Unite și mâna dreapta a lui Barack Obama își va anunța candidatura pentru fotoliul de la Casa Albă în următoarele două zile. Surse apropiate lui Biden au declarat pentru NBC că numărul doi din Statele Unite își va anunța decizia în mod public și se va alătura cursei, devenind principalul contracadidat al lui Hillary Clinton din partea democraților.

Joe Biden a refuzat până acum să spună dacă va candida sau nu pentru funcția de președinte al Statelor Unite. Unul dintre motivele anunțului este că Hillary Clinton urmează să apară în fața Congresului în ancheta care investighează atacurile de acum 3 ani asupra ambasadei Statelor Unite din Benghazi, Libia, pe vremea când aceasta era secretar de stat. Ceea ce o să îi afectează și mai mult imaginea deja șifonată ca urmare a scandalului emailurilor, declanșat de un român.

Mai mult, altă sursă a declarat pentru NBC că Biden, 72 de ani, a încercat în ultimele zile să se asigure de sprijinul sindicatelor, după ce sponsorii democrați l-au presat tot mai tare să se arunce în cursa prezidențială. În ciuda incertitudinii, Biden a continuat să urce în sondaje.

„Vicepreședintele este singurul care ia această decizie. Este ceva la ce se gândește, și nu doar de câteva luni, aș putea spune că de mult timp. Când va ajunge la o decizie, sunt sigur că o va anunța el însuși”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, cu prilejul unui briefing de presă.

Vicepreședintele Joe Biden este pregătit pentru a treia candidatură pentru Casa Albă, iar specialiștii spun că de această dată are șanse mari să câștige.  Biden ar dori prin această candidatură să onoreze memoria fiului său, Beau, care a murit în luna mai, după o lungă bătălie pierdută cu un cancer la creier. Aceasta i-ar fi spus tatălui său că ar putea ajunge primul om în stat, dacă ar candida.

Alegerile preliminare, care se desfășoară în SUA în februarie-iunie 2016, sunt extrem de importate, stabilind cine va fi candidatul republican și cel democrat, adică persoana care va primi susținere celor două mari partide. Sondajele republicanilor sunt dominate în acest moment de miliardarul Donald Trump.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares