Ian 28, 2023, 18:50

Hillary Clinton riscă să nu ajungă preşedintele SUA din cauza unui hacker român VIDEO

hillary

Deşi este una dintre cele mai importante arme pe care opozanţii o au împotriva ei, iar Hillary Clinton ar fi trebuit să fie mai bine pregătită pentru un atac pe un subiect mai vechi, candidata democrată s-a făcut de râs când un jurnalist a întrebat-o dacă şi-a şters mailurile personale. Clinton a demonstrat că are în continuare probleme în a explica incidentul, la mai bine de 2 ani de când hackerul român Guccifer a dezvăluit că fostul secretar de stat îşi folosea contul personal în activitatea guvernamentală.

„Email-urile personale sunt treaba mea, aşa e? Noi am trecut prin proces minuţios şi am predat peste 50.000 de pagini a orice am considerat că are legătură cu activitatea guvernamentală. Potrivit legii, această decizie aparţine oficialului. Eu eram oficialul. Eu am luat acele decizii.

Aşa cum am mai spus, peste 1200 dintre email-uri au fost deja catalogate ca neavând legătură cu serviciul.

Ce pot să vă spun, privind înapoi, că dacă aş fi folosit un cont al guvernului şi aş fi spus că fac public totul, să permitem tuturor americanilor să vadă ce am am făcut timp de 4 ani am avea aceleaşi probleme.

E o întrebare simplă. Aţi şters serverul?
Cum, cu o cârpă? Nu. Nici nu ştiu cum s-ar putea face asta digital.

Noi am predat tot ce era legat de serviciu. Totul”, a răspuns vădit încurcată Hillary Clinton reporterilor CNN şi Fox News.

Regret că acest scandal a ajuns atât de celebru, a mai adăugat Hillary Clinton. „Ştiu că există un anumit nivel de interes în această chestiune, dar faptele sunt fapte”.

Hillary Clinton şi-a folosit contul de e-mail personal în perioada 2009-2013, când era secretar de stat american. Un scandal în care unul dintre cei mai cunoscuţi hackeri din Români a fost protagonist. În martie 2013, hackerul arădean reuşea să spargă contul de mail al unui consilier al lui Clinton – Sidney Blumenthal. Clinton a spus tot în martie că a schimbat în jur de 60.000 de mailuri în timpul mandatului său de patru ani în Administraţia Obama, dintre care jumătate erau personale şi au fost şterse.

„În agenda de contacte a secretarului de stat Collin Powel, am găsit, printre miile de contacte, şi pe Sidney Blumenthal. Acesta este, de zeci de ani de zile, persoana de casă a familiei Clinton, de zeci de ani se ocupă de treburile curate şi murdare ale familiei. Ei bine, eu am intrat în contul de e-mail al acestui Sidney Blumenhal. Normal că acolo am găsit, printre contacte, şi pe Hillary Clinton. Contul ei era hl22, sau ceva de genul ăsta”, spunea hackerul român Guccifer pentru Gândul în luna martie a acestui an.

În realitate, respectiva adresă personală a lui Hillary Clinton era hdr22@clintonemail.com. „HDR” vine de la „Hillary Diane Rodham”, numele de dinainte de căsătorie al secretarului de stat american. Asistenţii lui Clinton contestă ideea potrivit căreia ar exista ceva ilegal în folosirea e-mailului personal în activitatea guvernamentală. Potrivit New York Times, Hillary Clinton nu a avut o adresă de e-mail guvernamentală în timpul celor patru ani de mandat, iar asistenţii ei nu au salvat e-mailurile pe serverele Departamentului de Stat la vremea respectivă, aşa cum prevede legea federală. Ei au revăzut abia recent zeci de mii de pagini de corespondenţă şi au decis să predea Departamentului în total 55.000 de pagini de e-mailuri, în urmă cu două luni.

Departamentul de Stat american a găsit în emailurile lui Hillary Clinton 305 mesaje care ar putea conţine informaţii clasificate şi care necesită o analiză mai detaliată din partea agenţiilor federale, a informat luni instituţia, citată de Associated Press.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares