Mar 23, 2023, 04:10

Hillary vrea un vicepreşedinte femeie. Bernie Sanders, lăsat pe tuşă

Elizabeth Warren si Hillary Clinton

Candidata democraților în alegerile prezidențiale din SUA, Hillary Clinton, o are în vedere pe senatoarea Elizabeth Warren pentru a face echipă în cursa pentru Casa Albă, scrie cotidianul Wall Street Journal în ediția de joi, citând surse familiarizate cu procesul de desemnare a candidatului democrat la postul de vicepreședinte, transmite Reuters.

Elizabeth Warren, o voce progresistă marcantă printre democrați, se numără printre personalitățile luate în considerare de Hillary Clinton pentru funcția de vicepreședinte, listă pe care nu se regăsește însă rivalul fostei prime-doamne în alegerile primare, Bernie Sanders, susține WSJ.

Potrivit unor surse citate anterior de Reuters, Warren, care reprezintă în Senat statul Massachusetts, analizează o potențială candidatură.

Chiar dacă Hillary Clinton și Bernie Sanders s-au întâlnit în această săptămână, senatorul de Vermont nu intenționează să pună capăt campaniei sale ori să-și anunțe sprijinul pentru fostul secretar de stat, în mesajul video pe care îl va adresa joi susținătorilor săi, a declarat purtătorul de cuvânt al senatorului, citat de Agerpres.

Deși căutarea unui potențial partener pe lista democrată se află încă la început, WSJ citează mai multe surse democrate potrivit cărora echipa de campanie a dnei Clinton are în vedere o serie de potențiali candidați, printre care se află și senatoarea de Massachusetts.

Alți potențiali candidați la postul de vicepreședinte sunt ministrul muncii, Tom Perez, și cel al locuinței și dezvoltării urbane, Julián Castro. Mai sunt avuți în vedere senatorii Tim Kaine (Virginia), Sherrod Brown (Ohio) și Cory Booker (New Jersey), membrii Camerei Reprezentanților Xavier Becerra (California) și Tim Ryan (Ohio), adaugă sursa citată. Un potențial candidat este și primarul orașului Los Angeles, Eric Garcetti.

Elisabeth Warren și-a anunțat săptămâna trecută sprijinul pentru Hillary Clinton, iar nominalizarea sa de către democrați pentru postul de vicepreședinte ar putea ajuta-o pe aceasta să câștige susținere din partea aripii democrate mai liberale, după alegeri primare neașteptat de strânse, și o voce puternică în lupta contra reprezentantului republicanilor, Donald Trump.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares