Iun 7, 2023, 23:13

Hipermarketurile, obligate să vândă 51% produse româneşti

achim irimescu

Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaților a dat marți raport de adoptare proiectului de lege privind comercializarea produselor alimentare, potrivit căruia magazinele mari vor fi obligate să se aprovizioneze cu produse alimentare pe lanțul scurt, iar supermarketurile vor funcționa în continuare și în weekend.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a spus marți că susține proiectul de lege privind comercializarea produselor alimentare, în condițiile în care acesta încurajează prezența produselor românești în magazine.

„Susținem această lege, este foarte important să încurajăm prezența produselor românești în magazine. Acum, sigur, că e 51—52—50 — 49%, e o chestiune de nuanță. Foarte important este să încurajăm producătorii noștri, să se regăsească cât mai mult în hipermarketuri. Este important ca acest act legislativ să nu creeze tensiuni, ci să reglementeze lucrurile în sistem, iar consumatorul și producătorul să nu fie afectați”, a spus Irimescu la Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaților, citat de Agerpres.

El a adăugat că în perioada de criză producătorul este cel mai afectat iar acest lucru se vede încă pe piața laptelui, unde criza persistă, iar în acest context consideră că inițiativa legislativă este bine-venită.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares