Noi 29, 2022, 15:34

Hollande va veni în România, la invitaţia lui Iohannis

ciolos si hollande

Președintele Franței, Francois Hollande, a anunțat miercuri că va veni în România în acest an, după ce premierul Dacian Cioloș a reluat invitația adresată de președintele Klaus Iohannis șefului statului francez de a vizita țara noastră.

„Confirm că voi veni în România în cursul acestui an”, a afirmat Hollande, la finalul declarațiilor comune susținute la Palatul Elysee împreună cu prim-ministrul Dacian Cioloș.

Premierul Dacian Cioloș afirmase anterior că a reluat invitația de a vizita România adresată șefului statului francez de președintele Klaus Iohannis și că cele două țări vor pregăti împreună aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

„Am reiterat domnului președinte invitația pe care președintele Klaus Iohannis a făcut-o să viziteze România și sper să îl putem primi pe domnul președinte Hollande în acest an în România. Așa cum și domnia sa a spus, să pregătim împreună centenarul 2018, Marea Unire din România, la care istoric și Franța a avut o contribuție și sper eu să putem celebra împreună cu proiecte noi pe care le avem, de data aceasta ca două state membre ale Uniunii Europene”, a afirmat șeful Executivului român.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares