Mar 23, 2023, 03:05

Homosexualii, interzişi în Parlament

În timp ce Valeriu Zgonea era plecat din ţară, colegii săi din Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor au refuzat să accepte organizarea la Palatul Parlamentului a unei conferinţe pe tema respectării drepturilor homosexualilor. După şedinţa Biroului Permanent, chestorul Nicolae Mircovici a declarat că „nu au înţeles despre ce este vorba”, şi de aceea au refuzat solicitarea venită chiar de la Comisia pentru Drepturile Omului din Cameră. 

„În data de 15 februarie 2016, ar fi urmat să se desfășoare la Palatul Parlamentului o conferință privind importanța recunoașterii prin lege a parteneriatului civil și a drepturilor persoanelor LGBT în România. La conferință urmau să ia cuvântul parlamentari, ambasadori străini acreditați în România, personalități publice, reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale, în prezența presei și a altor invitați.

Am urmat procedurile obișnuite pentru astfel de evenimente și am solicitat, pe data de 1 februarie a.c. prin Comisia pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, sala “Drepturilor omului” de la nivelul P, potrivită și prin facilitățile avute și prin semnificația denumirii. Președintele Comisiei a înaintat o adresă în acest sens către Biroul Permanent pe data de 3 februarie iar Secretarul General a semnat, alături de Secretarul General Adjunct și de Directorul General al Centrului Internațional de Conferințe, un Memorandum intern în același scop în data de 8 februarie a.c.

Ceea ce ar fi trebuit să fie o decizie formală, în acord cu valorile democratice, cu respectul față de drepturile omului, cu ținuta ridicată a unui astfel de eveniment la care ar fi participat, ca invitați, demnitari importanți din țară și străinătate, și în concordanță cu multe alte decizii de acest fel, prin care cel puțin o dată pe sesiune parlamentară, o Comisie a Camerei Deputaților poate utiliza pentru un eveniment major o sală de conferințe a Palatului Parlamentului, s-a transformat într-un refuz inexplicabil și regretabil pentru forul legislativ al României. În ședința Biroului Permanent al Camerei Deputaților din 8 februarie a.c. fără nici un fel de luări de cuvânt contra acestei solicitări, s-a votat împotriva acordării sălii “Drepturilor omului”pentru organizarea unui eveniment al Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale”, a declarat deputatul Remus Cernea, unul dintre organizatori. 

Conform stenogramei şedinţei Biroului Permanent, aceasta a fost condusă de vicepreşedintele PSD Gabriel Vlase, care a expediat subiectul fără parlamentări:

„Domnul Petru Gabriel Vlase:

Comisia pentru Drepturile omului, culte şi minorităţi intenţionează să organizeze în 15 februarie o conferinţă privind importanţa recunoaşterii prin lege a parteneriatului civil şi a drepturilor persoanelor LGBT în România. Solicită sală cu titlu gratuit, protocol.

Obiecţii, comentarii? Membrii Biroului permanent?

Voturi pentru?

Împotrivă?

S-a respins.”

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares