Mar 25, 2023, 13:39

ICCJ nu acceptă anularea probelor adunate de SRI în dosare

sri

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis luni să păstreze interceptările realizate cu ajutorul SRI într-un dosar instrumentat de DNA, hotărârea putând fi invocată de procurori și în alte dosare aflate pe rolul instanțelor de judecată.

Dosarul respectiv se judecă pe fond la Curtea de Apel București, iar printre inculpați se află și Luiza Gabriela Dragne, cunoscută ca avocata fraților Cămătaru.

Pe 15 decembrie 2015, două dintre persoanele inculpate în acest dosar, Claudia Ciobănică și Veronica Slăvilă, au invocat la Curtea de Apel București mai multe excepții privind legalitatea actelor și probelor strânse în faza de urmărire penală.

Excepțiile celor doi au fost respinse de Curtea de Apel București, iar dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde avocații au cerut și eliminarea interceptărilor realizate de SRI, invocând decizia recentă a Curții Constituționale, informează Agerpres

Judecătorii de la instanța supremă au respins contestația depusă de Claudia Ciobănică și Veronica Slăvilă și au hotărât ca interceptările realizate de ofițerii SRI să rămână ca probe la dosar.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares