Iun 6, 2023, 05:11

IKEA oferă gratuit sisteme de siguranţă pentru dulapuri după moartea a doi copii în SUA

Sursa Ikea

Gigantul Ikea oferă de formă gratuită reparaţii sau montaj de sisteme de siguranţă ale dulapurilor, după ce doi copii din Statele Unite au murit striviţi de mobilierul achiziţionat de la franciza suedeză. Ar fi vorba despre dulapurile de tip MALM.

Retailerul de mobilă a demarat un program de remediere a pagubelor împreună cu Oficiul american pentru Protecţia Consumatorului, oferind kituri de ancorare oricărei famili care a cumpărat dulapuri mai înalte de 60 de centimetri pentru copii, sau peste 76 de centimetri pentru adulţi, potrivit CNN.

Nu este o operaţiune de recunoaştere a defectelor unui produs, susţine Ikea. Dar după două decese, compania a vrut să avertizeze asupra pericolului şi să ofere kituri gratuite de montaj celor peste 27 de milioane de americani care au cumpărat dulapuri din seria MALM. Pachetul include dispozitive împotriva răsturnării, prinderi speciale de perete, instrucţiuni, dar şi etichete de atenţionare care să fie lipite pe mobilier.

În februarie 2014, un copil de 2 ani din Pennsylvania a murit după ce un dulap de tip MALM de 120 de centrimetri s-a răsturnat şi l-a prins între sertare şi pat. În luna iunie a aceluiaşi an, un alt copil de aceeaşi vârstă, dar din Washington, a murit după ce sertarele unui dulap de 75 de centrimetri au căzut peste el. În ambele cazuri, în mod evident, mobilierul nu era fixat de perete, susţine CNN.

IKEA şi Oficiul pentru Protecţia Consumatorului din SUA au primit alte 14 rapoarte similare de incidente care s-au soldat cu răni grave pentru copii. Aceştia susţin că ar avea în evidenţă 3 decese din 1989 până azi.

În Statele Unite un copil moare la fiecare 2 săptămâni strivit de televizor sau de mobilier, pe când rănile provocate de piesele de mobilier apar la fiecare 24 de minute.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares