Iun 2, 2023, 02:35

Îl va primi Iohannis pe Ponta la consultările de la Cotroceni?

ponta si kiwi

Klaus Iohannis a convocat pentru luni seara liderii partidelor parlamentare la Cotroceni, pentru a aproba Strategia de Securitate care trebuie adoptată marți de către CSAT. Consultările vin în contextul în care Iohannis i-a cerut lui Ponta să demisioneze din fruntea Guvernului, de unde se ridică o întrebare: îl va primi sau nu Președintele la aceste consultări pe un premier pe care nu îl mai consideră legitim?

Co-președintele PNL, Alina Gorghiu, a anunțat duminică, într-o conferință de presă, că dacă Ponta se va prezenta la Cotroceni, PNL nu va mai accepta să se discute despre Strategia de Securitate, luând în calcul boicotarea consultărilor. ”Mă întreb dacă va avea totuşi îndrăzneala acest domn Ponta ca mâine, la consultările de la Cotroceni, să vină? Vom vorbi despre strategia de securitate a României şi sunt curioasă dacă va avea obrăznicia să se prezinte la discuţii sau marţi, la şedinţa CSAT. Sper totuşi să nu participe mâine la consultări, pentru că s-ar putea să fim nevoiţi să deturnăm un pic sensul discuţiilor ”, a spus Gorghiu.

Alina Gorghiu a anunțat de altfel că PNL va boicota lucrările Parlamentului și colaborarea cu Guvernul, până la demisia premierului Victor Ponta. ”Cu excepţia moţiunii de cenzură şi a cererii DNA privind avizul din Camera Deputaţilor, refuzăm să participăm la orice act care îl implică pe Victor Ponta”, a spus co-președintele PNL Alina Gorghiu, într-o conferință de presă.

Gorghiu a cerut parlamentarilor PSD să voteze moțiunea de cenzură și a declarat că încearcă să obțină și sprijinul UDMR. ” Le transmit celor din PSD că au ocazia să pună capăt mai repede crizei prin votul la moţiunea de cenzură.  Eu sunt optimistă că UDMR o va susţine. Vom avea discuţii cu UDMR. Cert este că nu vor vota împotrivă”, a afirmat Gorghiu.

PNL va face un lanţ uman în jurul Parlamentului în ziua dezbaterii moţiunii de cenzură, a declarat, duminică, co-preşedintele Vasile Blaga, precizând că vor fi chemaţi şi bucureştenii să se alături.

„În ziua în care vom dezbate moţiunea de cenzură vom face un lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului şi vom chema bucureştenii să ni se alăture. De asemenea, vom avea o serie de acţiuni în toate capitalele de judeţ în sprijinul revendicării noastre şi a românilor: dreptul de vot al cetăţenilor”, a declarat co-preşedintele PNL Vasile Blaga, într-o conferinţă de presă.

La rândul său, Alina Gorghiu a precizat, citată de Mediafax, că PNL va avea, luni sau marţi, o nouă serie de discuţii cu liderii partidelor politice parlamentare.

Întrebată dacă vor fi discuţii inclusiv cu membri ai PSD, Gorghiu a spus: „Liderii de grup au mandat să disc cu toţi parlamentarii, inclusiv reprezentanţi din PSD”.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares