Mai 18, 2021, 10:52

Imagini şocante în Turcia lui Erdogan. Cameraman arestat fără motiv, reporter agresat de poliţişti VIDEO

turcia

O echipă de la Kurd News se afla pe stradă în Diyarbakir pentru a urmări protestele anti-Erdogan din unul dintre cele mai mari oraşe din sud-estul ţării , când un echipaj al poliției a venit si l-a reținut pe cameraman fără un motiv anume.

Reporterul a început să strige la polițiști : „Lăsați-mi cameramanul, el este cameramanul meu!”. Mascaţii i-au răspuns că îl vor lua la secţie şi dacă se va dovedi că este doar un cameraman, va fi eliberat.

Reporterul şi-a pus viaţa în pericol şi s-a aşezat chiar şi în fața mașini pentru a-i opri pe polițiști, pe care îi implora să îi elibereze cameramanul.

Situația din sud-estul Turciei este din ce în ce mai tensionată, după ce poliția a intervenit cu tunuri de apă şi gaze lacrimogene pentru a împrăştia sute de manifestanţi care protestau faţă de operaţiunile comandate de Erdogan.  23 de oameni au murit, printre care şi un copil.

După mai bine de doi ani de armistiţiu, violenţele dintre rebelii kurzi şi autorităţile turce au reizbucnit în această vară, după ce aviaţia turcă a bombardat mai multe poziţii ale militanţilor kurzi din nordul Irakului.

0 Comentarii

Shares