Mai 18, 2021, 10:11

Imigranţii forţează intrarea în România. 60 de refugiaţi au fost prinşi la graniţa cu Serbia

1027449514

Un grup de 60 de imigranţi, toţi de sex masculin, au fost prinşi în timp ce intrau în România prin punctul de frontieră Lunga, la graniţa cu Serbia.

„În jurul orei 01.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga au observat, cu ajutorul sistemului de termoviziune, un grup de persoane care se deplasa pe jos, pe câmp, dinspre frontieră spre interiorul ţării. Imediat, mai multe patrule de intervenţie şi supraveghere a frontierei de stat au intervenit, grupul fiind interceptat în apropierea frontierei, pe direcţia localităţii Comloşu Mic.

Grupul de persoane a fost preluat şi transportat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, în vederea cercetărilor”, se arată în comunicatul Poliţiei de Frontieră.

Din primele verificari s-a stabilit ca sunt 60 de persoane de sex masculin, cu vârste între 20 şi 40 de ani. Aceştia au declarat că sunt din Pakistan, Irak, Afganistan, Somalia şi Maroc.

Autorităţile sârbe au fost contactate în vederea cercetării comune a evenimentului şi punerea în aplicare a acordului de readmisie.

„Dispozitivul de supraveghere a frontierei a fost întărit, conform planului comun de acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale”, spun oficialii Poliţiei de Frontieră.

Momentan toţi refugiaţii sunt adăpostiţi într-o clădire ce dispune de toate facilităţile şi sunt păziţi de jandarmi pentru a evita orice fel de incidente.

0 Comentarii

Shares