Iun 8, 2023, 00:36

În mijlocul crizei refugiaților și a acuzațiilor SUA și UE, Ungaria mai construiește un gard

gard

Ungaria a demarat lucrări pentru instalarea unui gard metalic la frontiera cu Slovenia, în contextul afluxului de refugiaţi. Mai mulți poliţişti ungari lucrează în zona Tornyiszentmiklos-Pince, la frontiera cu Slovenia, pentru construirea unui gard metalic lângă autostrăzile M70 şi A5. Traficul pe autostrăzi nu este afectat de lucrările pentru construirea barierei metalice, informează Mediafax. Ungaria a fost criticată din cauza iniţiativelor de a construi garduri metalice la frontiera cu Serbia şi pe segmente ale frontierei cu Croaţia şi România.

Liderii din România, Cehia, Slovacia şi Ungaria, ţări care votaseră contra cotelor obligatorii, nu au avut reacţii particulare la summit, Donald Tusk, preşedintele Consliului European, şi Jean-Claude Junker, şeful CE, notând că atmosfera a fost mai bună decât se aşteptau.

„Atmosfera la summitul UE a depăşit aşteptările mele. Sunt mulţumit”, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

„Summitul a fost un moment simbolic pentru că s-a pus capăt jocului riscant de critici reciproce”, a confirmat Donald Tusk, preşedintele Consiliului European.

Cu toate acestea, Tusk a avertizat că valul cel mai mare de imigranţi încă nu a cuprins Europa.

„Trebuie să fie clar pentru toată lumea că nu putem continua ca până acum, aşteptând cu uşile şi ferestrele deschise”, a spus Tusk, criticând indirect atitudinea flexibilă a Germaniei şi pledând pentru crearea unui serviciu european de protejare a frontierelor externe ale Uniunii Europene.

Premierul Italiei, Matteo Renzi, a declarat că summitul UE a permis depăşirea poziţiilor „naţionaliste” prin asumarea problemei imigranţilor la nivel european.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares