Iun 8, 2023, 00:50

Înalt oficial al departamentului german pentru Imigrație, arestat pentru că a cerut şpagă pentru a aviza un centru de refugiaţi

Voanews

Șeful unui departament din cadrul Lageso, autoritatea publică responsabilă cu înregistrarea migranților la Berlin, a fost arestat pentru luare de mită. În urma unei percheziții la casa acestuia, poliția a confiscat un autoturism de lux și peste 50.000 de euro.

Bărbatul de 48 de ani este acuzat că a condiționat funcționarea centrului de primire a refugiaților de atribuirea contractului de supraveghere unei anumite firme de securitate. Alături de responsabilul departamentului pentru imigrație a fost arestat și directorul companiei de securitate.

Luna trecută un bărbat ar fi murit după o  îndelungată așteptare la Lageso — centrul de înregistrare din Berlin pentru solicitanții de azil, care a devenit un simbol pentru răspunsul haotic al țării la afluxul de refugiați.

Iată cum răspundeau la sfârșitul lunii octombrie forțele de securitate contractate de Lageso să facă față numărul mare de refugiați care aplicau pentru azil.

 

0 Comentarii

Shares