Noi 27, 2022, 16:31

Încă 6 morți în tragedia Colectiv. Doi răniți au murit după ce au ajuns în Olanda. Bilanțul a ajuns la 38 de morți

colectiv lumanari

Alte 6 persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv au murit sâmbătă, numărul celor care şi-au pierdut viaţa în tragedie ajungând astfel la 38. Doi dintre ei au murit după ce au ajuns în Olanda

Raed Arafat a declarat că doi pacienți au murit după ce a aterizat avionul, unul a murit în ambulanță, unul în spital.

Un bărbat rănit în incendiul din clubul Colectiv a murit, sâmbătă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, a declarat pentru MEDIAFAX managerul unităţii sanitare, Cătălin Cîrstoiu.

Managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), Cătălin Cîrstoiu, a spus că bărbatul care a decedat sâmbătă era în stare critică. La Spitalul Universitar este internată şi soţia acestuia, care a fost detubată recent, după ce mai multe zile a fost în stare gravă.

O echipă de medici belgieni a evaluat starea răniţilor din spitalele Capitalei şi a propus transferul în spitale din Olanda şi Blegia, într-o primă etapă, pentru 18 bolnavi, dar o familie a refuzat transferul, a declarat pentru MEDIAFAX secretarul de stat Raed Arafat.

„O echipă de medici din Belgia a vizitat toţi răniţii din accidentul din clubul Colectiv. După evaluare, a stabilit că, într-o primă etapă, 18 pacienţi ar putea fi transferaţi în spitale din Olanda şi Belgia, dar una dintre familii a refuzat transportul rudei lor, astfel că sâmbătă două aeronave militare ale MApN vor transporta prima nouă răniţi spre trei spitale din Olanda, iar o alta, două ore mai târziu, opt pacienţi către un spital militar din Belgia”, a declarat, pentru MEDIAFAX, secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

El a spus că, în toate cazurile, pacienţii pleacă cu acordul familiei.

În Olanda pacienţii vor fi internaţi în trei spitale, în Belgia vor fi duşi toţi la Spitalul Militar din Bruxelles.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares