Mai 31, 2023, 00:31

Încă un angajat al lui Sorin Oprescu, prins luând mită

oprescu

Un angajat al Serviciului Urbanism din Primăria Capitalei a fost reţinut de procurorii DNA, după ce a fost prins când lua mită 40.000 de euro, pentru modificarea unui plan de urbanism zonal, astfel încât pe un teren încadrat ca „spaţiu verde” să se poată construi.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de joi noapte, a lui Gheorghe Cosmin Metescu, funcţionar public în cadrul Serviciul Urbanism al Primăriei Municipiului Bucureşti, acuzat de luare de mită.

Potrivit anchetatorilor, Gheorghe Cosmin Metescu ar fi pretins, prin intermediari, 40.000 de euro de la proprietarii unui teren din Bucureşti, pentru a interveni în modificarea unui plan de urbanism zonal.

„Concret, proprietarii erau interesaţi ca suprafaţa de teren respectivă să dobândească caracter construibil, în condiţiile în care, potrivit planului de urbanism zonal actual, această suprafaţă de teren nu avea caracter construibil, fiind încadrată în categoria spaţii verzi”, se arată într-un comunicat de presă al DNA, citat de Mediafax.

Cosmin Metescu a fost prins de procurori, joi, în timp ce primea de la unul dintre intermediari cei 40.000 de euro ceruţi.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares