Dec 1, 2021, 10:36

Începe ofensiva împotriva imigranților. Franța și Germania vor mai puțini refugiați, Austria ridică garduri

0,,18900740_303,00

Austria a început să construiască primul său gard la granița cu Slovenia, o mișcare din care guvernul de la Viena o face pentru a mai bună gestionare a crizei imigranților. Chiar dacă, potrivit cifrelor oficiale, numărul de imigranți care au ajuns în Austria a scăzut drastic în ultima lună, potrivit Deutsche Welle.

Armata austriacă a început lucrările de ridicare a gardului de aproape 4 kilometri încă de ieri, pe partea sudică a țării, la granița cu Slovenia. Este prima barieră ridicată între două țări care fac parte din spațiul Schengen. Gardul care va fi gata până de Crăciun nu este menit să împiedice venirea imigranților, ci să îi îndrume și să le sporească siguranța, anunțau încă din luna octombrie autoritățile de la Viena.

Numărul imigranților care ajung în cele două țări a scăzut în ultimele luni în cele două țări datorită scăderii temperaturilor, dar și măsurilor sporite luate de Turcia în vederea împiedicării traficului de persoane. Majoritatea imigranților care vin din Irak, Siria și Afganistan tranzitează cele două țări în drumu lor către Germania sau țările scandinave. Austria a anunțat totuși că se așteaptă la 100.000 de cereri de azil în acest an.

Miniștrii de interne din Franța și Germania au adresat astăzi o scrisoare comună Comisiei Europene, în care se declară ‘ferm convinși’ că fluxul de imigranți în Europa ‘trebuie redus’. Cei doi miniștri au respins orice confuzie între teroriști și imigranți, făcând totodată apel la găsirea unui răspuns comun pentru criza refugiaților.  Bernard Cazeneuve și Thomas de Maiziere pledează pentru întărirea substanțială a rolului și operațiunilor Frontex, agenția europeană de coordonare și supraveghere a frontierelor. Maiziere anunța luni, într-o conferință de presă, că în jur de 950.000 de solicitanți de azil au fost înregistrați în Germania în intervalul ianuarie — noiembrie 2015.

Franța a fost afectată mai puțin de afluxul de imigranți, dar problema este sensibilă în nord, ca urmare a situației din portul Calais. Mii de imigranți care încearcă să ajungă în Anglia se află de luni de zile într-o tabără din apropierea acestui oraș.

 

0 Comentarii

Shares