Feb 4, 2023, 21:34

Începe războiul în PNL. Foştii băsişti cer demisii şi îl acuză pe Iohannis pentru eşec

caruta pnl

După exit poll-urile de la ora 21, duminică seara, liberalii au simţit cum le fuge pământul de sub picioare şi se gândeau deja la demisia liderilor, Congres, alegeri de preşedinte şi la cine va veni în locul lui Blaga şi Gorghiu.

Însă, după ce au început numărătoarea paralelă şi au început să vină rezultatele bune din judeţe, Gorghiu şi Blaga nu au mai considerat necesar să plece din funcţii. Scorul de 32% la nivel naţional este cel mai mare obţinut de PNL în istoria sa post decembristă şi un foarte bun pretext pentru cei doi de a se agăţa de scaunul de preşedinte. Surse din conducerea PNL au declarat că „la un scor de peste 30% nu prea mai poţi să faci puci”. 

Acesta este şi motivul pentru care Cătălin Predoiu a fost lăsat să îşi asume singur dezastrul de la Bucureşti. Acesta a anunţat singur că îşi dă demisia din funcţia de preşedinte al PNL Bucureşti, ceea ce a şi făcut, pentru a fi înlocuit, ca preşedinte interimar, de Cristian Buşoi.

Au apărut însă voci care insistă pentru Congres, pentru demisiile lui Gorghiu şi Blaga, şi pentru o distanţare de Klaus Iohannis

Cristian Bodea, senatorul PNL de Bihor, a scris pe Facebook azi dimineaţă, că Iohannis nu este un lider pentru PNL.

„Un presedinte care voteaza seara? Ce imbold e asta? Ce simbol e asta? Ce lider e asta? Ce gandire e asta?
Iohannis nu mai e presedintele meu! Si nici PNL nu va mai fi proprietatea lui!
Sa doarma linistit in Deal, dar fara acareturi, gen Guvernu’ meu, Partidu’ Meu! Ghinion!”, a spus Bodea.

Andreea Paul, foarte vocală în tabăra foştilor PDL-işi, a cerut schimbarea conducerii partidului şi negocieri cu Băsescu şi Monica Macovei. . „La muncă cu profesioniștii. Gata cu fudulii și cu deciziile bazate pe orgolii. PNL trebuie reclădit de la bază până la vârf, iar dreapta unită!”, a scris Paul pe pagina sa de Facebook.

Cristian Bodea

Un presedinte care voteaza seara? Ce imbold e asta? Ce simbol e asta? Ce lider e asta? Ce gandire e asta?
Iohannis nu mai e presedintele meu! Si nici PNL nu va mai fi proprietatea lui!
Sa doarma linistit in Deal, dar fara acareturi, gen Guvernu’ meu, Partidu’ Meu! Ghinion!

De partea cealaltă, Dan Cristian Popescu, cndidatul care a pierdut alegerile pentru Sectorul 2, acuză partidul de blat şi de „băsism”: Prima dată după 1946, Bucureștiul este 100% roșu! Mulțumim strategilor, tehnocraților, blatiștilor, salvatorilor, băsiștilor și naivilor! ‪#‎măgândescsăemigrez‬

 

Copreşedintele PNL Vasile Baga a declarat astăzi că în şedinţa BPN de miercuri liberalii vor discuta care sunt măsurile care se impun, afirmând că este dezamăgit de rezultatul de la Bucureşti, nu însă şi de cel obţinut de PNL în ţară

Vasile Blaga a afirmat că PNL a convocat deja Biroul Politic Naţional care ar urma să se întrunească miercuri la ora 15:00, urmând să fie discutate care sunt măsurile care se impun cu privire la rezultatul obţinut în alegerile locale.

Copreşedintele PNL a afirmat că partidul finalizează numărătoarea paralelă, mai având doar 10% din secţiile de votare de centalizat.

“Cred că acum se finalizează numărătoarea paralelă, mai avem vreo 10% secţii. (…) Avem peste 1000 de primării câştigate”, a declarat Vasile Blaga, la sediul PNL.

Întrebat dacă este dezamăgit de rezultatul alegerilor, Blaga afirmat că este dezamăgit de rezultatul din Bucureştiu, însă, nu şi de cel obţinut în ţară.

 

Prim-vicepreşedintele PNL Adriana Săftoiu a declarat, luni, că preşedintele PNL Bucureşti Cătălin Predoiu nu este singurul responsabil pentru rezultatul din Capitală, afirmând că au fost câteva greşeli de strategie şi că vor exista demisii în partid.

Adriana Săftoiu a declarat că vor exista demisii în PNL, însă, nu a vrut să dea nume.

„Domnul Predoiu nu este singurul responsabil, cu atât mai mult cu cât să nu uităm, domnul Predoiu a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei destul de târziu, sunt asumate, sunt câteva greşeli de strategie, de tactică, pe care le-am avut, deci nu poate fi domnul Predoiu responsabil pentru rezultatul de la Bucureşti”, a declarat prim-vicepreşedintele PNL Adriana Săftoiu, la RFI, afirmând, potrivit Mediafax.ro, că responabilitatea revine tuturor celor care au luat decizii.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares