Feb 4, 2023, 20:22

Industria cruzimii sau de ce plătim pentru ”distracții” de care ne-am putea lipsi

sursa: worldanimalprotection.org

Sunt multe lucruri de prost gust pe care le facem când călătorim în țările exotice, dar probabil că nici unul nu este atât de dăunător precum susținerea afacerilor cu animale chinuite și ținute în captivitate. Din păcate, mă număr și eu printre cei care s-au plimbat cu elefanții în Thailanda, au băut cafea Luwak din boabe digerate de zibete în Indonezia sau au vizitat fermele de crocodili din Cambodgia. Am fugit însă de multe alte ”distracții” din aceeași gamă, cum ar fi să-mi fac selfie cu tigrii în Thailanda sau să înot cu delfinii în Kenya. Toate sunt, în realitate, niște prostii de care ne putem lipsi cu mare bucurie.

Nu realizăm, decât poate foarte târziu, că genul ăsta de divertisment nu are nici o legătură cu plăcerea de a călători. Nu facem decât să susținem o industrie care se bazează pe cruzimea împotriva animalelor. Știu că pentru unii sună mortal să-și pună poze pe Facebook în timp ce îmbrățișează un tigru, știind că vor stârni astfel interesul unor prieteni naivi, ce vor comenta cu invidie: ”Ce curajos ești frate!”. Vă spun însă sincer nu e nici o șmecherie în asta. Carnivorul respectiv nu mai reprezintă nici un pericol pentru că a fost luat de lângă maică-sa de la câteva săptămâni, fiind bătut și antrenat toată viața, astfel încât să-i fie frică de oameni. Ba chiar unii dintre pui suferă și niște operații dureroase de extirpare de canini, astfel încât turistul ”curajos” să nu-și riște nici un fir de păr din cap.

Nici să călărești elefanții în Asia nu e mare scofală. Știu că poate fi tentant să vezi lumea de pe spinarea celui mai mare mamifer de pe pământ, dar dacă stai puțin de vorbă cu un îngrijitor de la o fermă, înțelegi…citește mai multe pe travelzoom.ro

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares