Mar 23, 2023, 04:46

Întâlnire de urgență la Bruxelles, pe tema imigranților. „Dacă nu găsim o soluţie astăzi, atunci este sfârşitul Uniunii Europene”

migrants1

Lideri din Europa Centrală şi de Est se reunesc, duminică, la Bruxelles, pentru a găsi soluţiona criza migraţiei. Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-a convocat pe liderii Austriei, Bulgariei, Croaţiei, Macedoniei, Germaniei, Greciei, României, Serbiei, Sloveniei şi Ungariei, alături de cu organizaţii cu activitate în domeniul refugiaţilor implicate, să participe la această reuniune de la Bruxelles

Întîlnirea de la Bruxelles are loc în contextul în care, după ce premierul României, Victor Ponta, a anunțat că se ia în calcul posibilitatea închiderii granițelor pentru imigranți, Klaus Iohannis a reacționat, acuzându-l pe acesta că nu a avut mandat să poarte asemenea discuții cu omologii bulgar și sârb

UE riscă să se prăbuşească, în cazul în care nu ajunge la un acord asupra unui plan prin care să gestioneze afluxul de refugiaţi prin Balcani, a avertizat premierul Sloveniei duminică, pe fundalul unor schimburi de replici cu privire la cine este de vină pentru criză, relatează Reuters online, citată de Mediafax.

La nouă zile după ce Ungaria şi-a închis frontiera în sud, determinând fluxul de migranţi fără precedent să treacă prin Slovenia, premierul Miro Cerar a lansat un apel dramatic către liderii central şi est-europeni reuniţi de urgenţă la Bruxelles.

„Dacă nu găsim o soluţie astăzi, dacă nu facem tot ceea ce putem astăzi, atunci este sfârşitul Uniunii Europene”, a spus Cerar duminică.

„Dacă nu livrăm acţiuni concrete, cred că Europa va începe să se destrame”, a declarat el pentru presă.

Refugiaţi, care pleacă din calea războiului şi oprimării pentru a-şi face o nouă viaţă în Germania şi Europa de Nord, continuă să sosească prin vestul Balcanilor pe o rută mai către vest, prin Slovenia, după ce Ungaria a finalizat bariera la frontieră. Din 17 octombrie, peste 62.000 de migranţi au sosit în Slovenia, iar aproximativ 14.000 traversau ţara duminică.

.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares