Mai 31, 2023, 01:03

Iohannis a convocat CSAT pentru a discuta situaţia din Turcia şi Siria

kiwi

CSAT s-a întrunit joi, cu o agendă ţinută la secret, nici măcar miniştrii participanţi nefind anunţaţi în legătură cu subiectele de oe ordinea de zi. După şedinţă Preşedinţia a emnis un comunicat în care susţine că a fost luat în discuţie situaţia din Turcia, ţară care a început ofensiva împotriva ISIS dar care, în paralel, a început să bombardeze şi bazelle kurzilor din Irak.

„Membrii Consiliului au analizat evoluţiile de securitate din proximitatea flancului estic al NATO, impactul regional şi consecinţele pentru România ale acestor evoluţii, precum şi preocupările mai ample la nivel aliat faţă de riscul escaladării situaţiei din proximitatea geografică sudică a Alianţei Nord-Atlantice.

De asemenea, în cadrul şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, au fost analizate riscurile şi vulnerabilităţile la adresa patrimoniului forestier naţional, determinate de defrişările ilegale, cu impact major asupra climatului de afaceri şi, implicit, în planul prejudicierii bugetului general consolidat de stat.”, se arată în comunicat

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares