Sep 30, 2022, 22:08

Iohannis a discutat despre securitate cu ambasadorul SUA

klemm

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat luni, la Palatul Cotroceni, cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, despre consolidarea Parteneriatului Strategic, prin „aprofundarea” colaborării în domeniul securităţii, dar şi în ceea ce priveşte dimensiunea economică a parteneriatului.

Iohannis l-a primit pe ambasadorul SUA, cu ocazia primei vizite a acestuia, după prezentarea scrisorilor sale de acreditare, informează Administraţia Prezidenţială, printr-un comunicat de presă.

Discuţia s-a concentrat asupra rezultatelor „pozitive” ale întrevederii de la Washington între preşedintele României şi vicepreşedintele SUA, Joe Biden.

„S-a convenit, totodată, asupra importanţei acţiunilor care urmează să fie întreprinse pentru punerea în practică a celor discutate cu ocazia vizitei Preşedintelui României la Washington, vizând consolidarea Parteneriatului Strategic româno-american”, se mai arată în comunicatul de presă.

În acest context, cei doi au discutat despre „aprofundarea” colaborării în materie de securitate.

Potrivit sursei citate, Klaus Iohannis a insistat, în acelaşi timp, asupra necesităţii consolidării dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares