Iun 7, 2023, 22:12

Iohannis a şters pe jos cu Dragnea şi Guvernul Grindeanu

klaus-iohannis_71678500
‘Domnule preşedinte Dragnea, aflarăm de la televizor că sunteţi singurul care cunoaşte programul de guvernare din scoarţă în scoarţă. Vă rog eu frumos, învăţaţi-i şi pe ei’, i-a spus Klaus Iohannis în această seară, lui Liviu Dragnea, după ceremonia de depunere a jurământului de către miniştrii PSD. Iohannis a avut un discurs foarte dur la adresa Guvernului Grindeanu, marcând oficial intrarea în Opoziţie a Preşedintelui.
„Din acest moment dvs sunteţi Guvernul României. Aveţi o misiune grea, aveţi de îndeplinit promisiuni complicate. Trebuie să livraţi ceea ce aţi promis în campania electorală. Îmi imaginez că după alegeri trebuie să pornim un Guvern. Campania electorală nu este doar un circ mediatic. În campania electorală s-au făcut promisiuni, de asta aţi fost votaţi şi asta trebuie să livreze Guvernul. Sper ca într-o zi, după ce măriţi toate pensiile şi toate salariile, să îmi explicaţi cum veţi face în aşa fel încât să vă încadraţi într-un deficit bugetar de 3%, să creşteţi salariile, să scădeţi TVA-ul.
Astept să păstraţi clară, vizibilă şi declarată orientarea euroatlantică a României, asta însemnând să faceţi tot ce poate un guvern şi poate să întăriţi poziţia României în NATO şi în UE
Eu astept si mulţi aşteaptă să faceţi tot ce se poate şi se poate să sprijiniţi o justiţie independentă în România, asta înseamnă întărirea statului de drept, aţi jurat să faceţi tot ce puteţi pentru o democraţie în România, nu se poate face fără o justiţie independentă.
Aştept să gestionaţi în mod responsabil finanţele publice
Pentru noi nu conteaza doar stabilitatea interna ci şi stabilitatea regionala. Vreau ca Romania sa fie, asa cum am mentionat de multe ori, Romania puternica, un pol de stabilitate si securitate in regiune. Pentru asta este nevoie sa va implicati cu totii fiecare in domeniul lui”

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares