Feb 1, 2023, 01:54

Iohannis aruncă Guvernul în aer: PSD cere SIE, PNL susţine că are voturile UNPR şi UDMR pentru MRU

mru si ponta

PSD nu este de acord cu nominalizarea lui MRU la şefia SIE şi suspectează o „trădare” din partea lui Gabruiel Oprea, care ar avea o înţelegere cu Klaus Iohannis ca UNPR săs îl voteze în parlament pe noul director al SIE. DE altfel, surse din conducerea PNL au declarat pentru BreakingNews24 că liberalii au primit garanţii din partea lui Gabriel Oprea că UNPR va vota pentru Mihai Răzvan Ungureanu şi că acesta are şi voturile UDMR. 

Ilie Sârbu i-a convocat pe pesedişti la o şedinţă în biroul său, pentru că în absenţa lui Victor Ponta ei nu au o strategie de atac pentru procedura de numire a directorului SIE. În urma unei discuţii cu Valeriu Zgonea şi Călin Popescu Tăriceanu, pesediştii conveniseră să amâne procedura până după vacanţa parlamentară, dar liberalii au decis să convoace Birourile Permanente ale Camerei şi Senatului chiar mâine, chiar dacă reprezentanţii PSD nu vor să participe.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, miercuri, că propunerea făcută de preşedintele Klaus Iohannis, care l-a nominalizat pe Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE, este ilegală din punct de vedere procedural, el susţinând şi că premierul Ponta nu ştie nimic şi nu a fost consultat.

„Această propunere, din punct de vedere legal, poate ajunge la Parlament doar prin CSAT”, a spus Ilie Sârbu.

El a mai spus că, pe lângă faptul că propunerea preşedintelui nu este legală din punct de vedere procedural, „se strică o tradiţie”.

„S-a stricat şi o tradiţie – ca unul din şefii serviciilor de informaţii să fie de la opoziţie, altul să fie de la putere. Noi nu ne-am bătut foarte tare să avem şef la SIE”, a mai afirmat liderul senatorilor PSD.

El a mai susţinut că nici premierul Victor Ponta, nici PSD nu au fost consultaţi de către Iohannis în legătură cu propunerea pentru şefia SIE.

„Propunerea pentru şefia SIE face parte dintr-o strategie de a acumula toată puterea de către Iohannis şi PNL”, a mai spus Ilie Sârbu.

Senatorul PSD a mai spus că parlamentarii social-democraţi nu vor vota pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE.

„Oprea (Gabriel Oprea-n.r.) face ce vrea, noi nu vom vota”, a adăugat Sârbu.

 

0 Comentarii

Shares