Iun 6, 2023, 05:04

Iohannis atacă dur Parlamentul şi cere din nou demisia lui Ponta

klaus-iohannis_71678500

Imediat după votul din Camera Deputaţilor, prin care a fost respinsă cererea de începe a urmăririi penale împotriva lui Victor Ponta, Klaus Iohannis a reacţionat foarte dur, acuzând Parlamentul că se face scut de protecţie pentru persoana premierului, şi cere din nou demisia acestuia.

„Îmi mențin punctul de vedere conform căruia Parlamentul nu ar trebui să obstrucționeze actul de justiție. Regret faptul că astăzi coaliția de guvernare a impus o decizie în sens contrar. Regret, totodată, faptul că Parlamentul s-a transformat într-un scut de protecție pentru persoana Victor Ponta, bănuită de fapte penale.

Este o dovadă de maximă iresponsabilitate și de sfidare la adresa cetățenilor faptul că parlamentarii ce alcătuiesc majoritatea împiedică justiția să-și facă datoria, sunt dispuși să distrugă instituția Parlamentului, așa cum ar trebui ea să funcționeze într-un stat de drept, și să afecteze imaginea României pentru a salva politic o singură persoană.

Majoritatea parlamentară refuză să accepte semnalul dat de cetățeni, care a fost unul foarte clar: stop corupției, politică făcută cu integritate și responsabilitate. În continuare consider că soluția pentru ieșirea din actuala situație este demisia domnului Victor Ponta din funcția de prim-ministru.”, se arată în comunicatul lui Klaus Iohannis.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares