Feb 3, 2023, 08:42

Iohannis către PNL: Nu vrem circ la Cotroceni!

gorghiu_iohannis_orban

Strategia liberalilor de a face astăzi scandal la consultările convocate de Preşedinte la Cotroceni pe tema Strategiei de Apărare a fost stricată chiar de către Klaus Iohannis. Acesta a decis ca discuţiile cu liderii partidelor să aibă loc separat cu PSD şi PNL, astfel încât cele două echipe să nu se întâlnească. Alina Gorghiu anunţase duminică intenţia PNL de a nu accepta să stea la aceeaşi masă cu Victor Ponta la Palatul Cotroceni.

„Nu vrem circ la Cotroceni”, a fost mesajul Preşedinţiei către liberali.

Alina Gorghiu şi Vasile Blaga au fugit de presă astăzi, după şedinţa PNL din Modrogan, trimiţându-l la jurnalişti pe Mihai Răzvan Ungureanu. Acesta a încercat să spună că „delegaţia PNL se bucură că nu va da ochii cu un premier compromis” şi că asta îi ajută pe liberali să fie consecvenţi cu decizia de a boicota acţiunile politice la care participă premierul.

Iohannis consideră că subiectul consultărilor de diseară, validarea Strategiei Naţionale de Apărare, este mult prea important pentru a putea fi deturnat de scandalul politic provocat de punerea premierului sub urmărire penală. Strategia pentru care şeful statului doreşte să obţină consensul politic va fi adoptată marţi în şedinta CSAT.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares