Oct 21, 2021, 03:00

Iohannis dă de pământ cu Ponta: Acest premier nu va participa niciodată la Consiliul European

ponta, iohannis si kovesi

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, în conferinţa de presa susţinută înainte de plecarea la Bruxelles, la summit-ul Consiliului European, despre procedura privind reprezentarea României la Consiliul European.

„Primul ministru nu participă şi nu va participa. Acest prim ministru nu va participa niciodată la Consiliul European”, a răspuns Iohannis.

Iohannis a fost deranjat şi de declaraţiile premierului Victor Ponta referitoare la reprezentarea României la Consiliul European, potrivit cărora prezenţa preşedintelui nu îşi are rostul deoarece reuniunile sunt destinate premierilor.

„Nu vreau să comentez declaraţia premierului, mi se pare o abordare fundamental deplasată„, a spus Iohannis.

A urmat replica lui Victor Ponta, care încă de la începutul şedinţei de guvern l-a atacat pe Iohannis.

„Poate că domnul preşedinte Iohannis astăzi la Consiliul European va câştiga şi va impune punctul de vedere al României. Dar cum nu mă bazez pe asta, mă bazez că după aceea tot noi trebuie să facem treabă…”, a spus premierul.

Iohannis l-a contrat pe premier şi pe tema schimbului de replici cu Ungaria, deşi premierul şi-a continuat atacurile contra vecinilor unguri spunând că atitudinea lor faţă de refugiaţi este şovină şi xenofobă.

0 Comentarii

Shares