Iun 7, 2023, 21:49

Iohannis dă înapoi banii de chirie încasaţi pe casa pierdută în instanţă

iohannis la zidul plangerii

Klaus Iohannis va da înapoi chiria încasată din noiembrie până în prezent pentru casa din Sibiu pe care a pierdut-o în luna noiembie 2015 prin decizia instanţei.

„Domnul Klaus Iohannis a luat act de rectificarea Cărții Funciare nr. 9331 Sibiu, în sensul radierii unor drepturi cu privire la imobilul care a făcut obiectul deciziei civile a Curții de Apel Brașov. În contextul juridic creat, domnul Klaus Iohannis respectă pe deplin hotărârea justiției și, fără nicio îndoială, va returna de îndată sumele care i-au fost virate în baza contractului de închiriere, începând cu data comunicării deciziei civile a Curții de Apel Brașov”, au declarat surse de la Administraţia Prezidenţială.

În noiembrie 2015, președintele României, Klaus Iohannis, pierdea casa din centrul Sibiului în urma unei hotărâri irevocabile. Totuși, statul român întârzie să își reclame dreptul de propietate asupra imobilului. Astfel, șeful statului încasează în continuare bani de la Raiffeisen Bank pentru chirie. Potrivit Rise Project, informația este oferită chiar de bancă.

Raifeissen Bank, în calitate de chiriaș, nu a fost notificată de către nicio instituție cu privire la schimbarea proprietarului. Plata chiriei se face, așadar, trimestrial, conform contractului comercial în vigoare”, arată răspunsul celor de la Raiffeisen Bank la întrebările jurnaliștilor Rise Project.

Cotractul semnat între Raiffeisen Bank și propietarii imobilului aratată că banca plătea o chirie de 60.000 de euro pe an, adică 5000 de euro în fiecare lună.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares