Iun 7, 2023, 22:14

Iohannis despre românul răpit de teroriști: Nu trebuie să se facă prea multă publicitate

kiwi

Preşedintele Klaus Iohannis a explicat, luni, lipsa de comunicare în cazul românului răpit în Burkina Faso spunând că statul român tratează „cu maximă atenţie” subiectul şi sunt îndeplinite toate acţiunile necesare, însă acestea nu pot avea succes decât dacă nu se face „prea multă publicitate”.

„Statul român treatează cu maximă atenţie acest caz. Personal, de la început am trimis un delegat în celula de criză, care conform legii se desfăşoară sub tutela MAE. Ştiu foarte exact în ce fază ne aflăm, care sunt acţiunile. Sunt acţiuni conforme cu manualul, dacă pot să mă exprim aşa, dar aceste acţiuni au succes doar dacă nu se face prea multă publicitate”, a spus Iohannis.

Preşedintele a adăugat că astfel de operaţiuni „necesită un tratament specific”, iar MAE şi autorităţile comunică public de câte ori este posibil.

Gruparea teroristă al-Mourabitoune a publicat în 30 august o înregistare video cu ostaticul român Iulian Gherguţ, un agent de securitate răpit la 4 aprilie din nordul Burkina Faso, care face apel la autorităţi să negocieze cu răpitorii pentru eliberarea sa.

Înregistrarea video, care durează mai puţin de un minut, este primul semn de viaţă al ostaticului român, de la răpirea sa, la 4 aprilie, în apropierea unei mine de mangan din Tambao.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares