Oct 16, 2021, 06:02

Iohannis, după întâlnirea cu David Cameron: „Locul Marii Britanii este în UE”

cameron si iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la finalul discuţiilor cu David Cameron, că este prima vizită a unui premier britanic în România în ultimii 16 ani, arătând că a discutat cu acesta şi despre renegocierea relaţiei Marea Britanie- Uniunea Europeană şi că „locul Marii Britanii este clar în UE”.

„Sunt bucuros că îl avem invitat pe domnul David Cameron. Este pentru prima dată după 16 ani când un premier al Marii Britanii vine la Bucureşti”, a afirmat Klaus Iohannis, la finalul întrevederii cu premierul Marii Britanii.

Klaus Iohannis a spus că o temă importantă a discuţiilor cu premierul David Cameron a fost renegocierea rela’iei Marea Britanie-Uniunea Europeană.

„Am arătat că locul Marii Britanii este clar în Uniunea Europeană. Uniunea Europeană este mai puternică cu Marea Britanie în interiorul ei, iar Marea Britanie este mai puternică în cadrul Uniunii Europene. Ne dorm găsirea unor soluţii care să conducă, în cadrul referendumului din Marea Britanie, la un vot favorabil, de menţinere a statutului Marii Britanii de membră a Uniunii Europene”, a adăugat Iohannis.

Premierul britanic David Cameron s-a aflat în prima sa vizită oficială în România, în cadrul unui turneu iniţiat în contextul negocierilor pentru reconfigurarea relaţiei Marii Britanii cu Uniunea Europeană, dar şi pe fondul crizei imigranţilor şi al riscurilor teroriste.

Miercuri după-amiază, David Cameron a mers şi la Palatul Victoria, unde a avut o întrevedere de peste o oră cu premierul Dacian Cioloş.

De la Palatul Victoria, premierul britanic a mers la clubul Colectiv, miercuri împlinindu-se 40 de zile de la incendiul în urma căruia 60 de persoane ?i-au pierdut via?a. David Cameron a depus o coroană de flori ?i a aprins o lumânare la locul tragediei.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares