Feb 4, 2023, 21:32

Iohannis, fericit că Cioloş şi-a lansat Platforma

iohannis si ciolos

Președintele Klaus Iohannis a afirmat marți că platforma prezentată de premierul Dacian Cioloș este „foarte bună” și că, probabil, acesta dorește „să meargă mai departe

„Este această platformă prezentată de domnul Dacian Cioloș, o platformă foarte bună. Sunt acolo chestiuni pe care ni le dorim cu toții, sunt principii care e bine să ne ghideze în viața politică și economică. În ansamblu, este o platformă de principii și valori pe care o găsesc bună. (…) Bănuiesc că domnul Cioloș nu a venit cu această platformă doar să arate lumii că are o gândire sănătoasă, ci dorește să arate că este dispus, cel puțin așa am înțeles eu, să meargă mai departe. Pe ce poziție? Asta, sigur, depinde în primul rând de alegător”, a declarat Iohannis, întrebat despre platforma de principii lansată de premierul Dacian Cioloș.

El a ținut să sublinieze că pe 11 decembrie sunt organizate alegeri parlamentare, nu „guvernamentale”.

„Guvernul se stabilește ulterior, prin proceduri care mă implică și pe mine și partidele politice din Parlamentul care va fi constituit”, a spus șeful statului.

Întrebat dacă platforma este răspunsul pe care îl aștepta din partea premierului, președintele Klaus Iohannis a arătat că este un pas bun.

„Este un pas bun această platformă, fiindcă partidele se vor putea decide să susțină sau nu această platformă, dar cred că este nevoie și de alți pași”, a arătat Iohannis.

Șeful statului a precizat că a discutat despre această platformă cu premierul Dacian Cioloș luni, în cadrul întâlnirii săptămânale.

„Dl Cioloș mi-a spus că intenționează să lanseze această platformă. Nu am avut o dezbatere pe această platformă. Este un document al domniei sale pe care l-a prezentat și rămâne și sper să fie o bază serioasă de discuții pentru campania electorală”, a afirmat președintele Iohannis.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares