Oct 21, 2021, 23:42

Iohannis i-a ţinut pe Dragnea şi pe Tăriceanu în biblioteca de la Cotroceni

dragnea si tari

După ceremonia de depunere a jurământului de către noii miniştri la Palatul Cotroceni, Președintele Iohannis s-a retras cu Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Sorin Grindeanu în bibliotecă, unde au avut o mică discuţie preţ de câteva minute.

În cadrul ceremoniei s-a putut observa că Președintele a schimbat câteva cuvinte cu premierul, în vreme ce preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului doar le-a strâns mâna.

„Domnule Prim-ministru, iată că, după relativ puțin timp, ne întâlnim aici, în Sala Unirii, pentru prima remaniere guvernamentală. Dar circumstanțele sunt deosebite și cred că această mișcare este una bună.

Doamnă Ministru, domnilor Miniștri, vă doresc succes, vă doresc un mandat bun!

Înțeleg această remaniere, pe care mi-a propus-o Prim-ministrul, ca o mișcare de întărire a echipei guvernamentale.

În același timp, am constatat acum, înainte să ajung în Sala Unirii, că mi-au parvenit de la Parlament două legi, Legea de respingere a Ordonanței 13 și de aprobare a Ordonanței 14. Voi promulga aceste legi mâine. Și atunci avem întrunite toate condițiile pentru a trece, domnule Prim-ministru, la normalizarea situației.

Am menționat într-o alocuțiune recentă care sunt, după părerea mea, marjele de mișcare pentru revenirea la o muncă pozitivă, normală și în interesul României din partea Guvernului, și consider că ele sunt întrunite”, a spus şeful statului la depunerea jurământului de către cei patru noi miniştri.

 

0 Comentarii

Shares