Ian 28, 2023, 06:47

Iohannis îl invită pe Papa Francisc în România

iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, înainte de plecarea într-o vizită oficială la Sfântul Scaun, că va adresa o invitaţie Papei Francisc că viziteze România, şi că speră ca aceasta să aibă loc în 2018, arătând că a avut o discuţie şi cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe, Preafericitul Daniel.

„Voi adresa o invitaţie Papei Francisc de a vizita România. Am discutat aseară cu Preafericitul Daniel, despre această chestiune şi Biserica Ortodoxă susţine sută la sută acest demers”, a spus Iohannis, într-o declaraţie de presă susţinută pe Aeroportul Otopeni.

Şeful statului, citat de Mediafax, a ţinut să precizeze că „dorinţa noastră este, dacă s-ar putea realizat o astfel de vizită, în anul 2018, care este un an deosebit de important pentru noi, pentru că este anul în care sărbătorim 100 de ani de existenţă a României moderne”.

Potrivit preşedintelui Klaus Iohannis, România are, prin istoria şi cultura sa, vocaţia unei relaţii speciale cu Sfântul Scaun, şi dorinţa este de a aprofunda în continuare această colaborare excelentă, care s-a dezvoltat în ultimii 25 de ani.

Şeful statului a anunţat că vineri şi sâmbătă se va afla în vizită oficială la Sfântul Scaun, unde va avea întrevederi cu Sactitatea sa, Papa Francisc şi cu secretarul de stat, cardinarul Pietro Parolino.

 

0 Comentarii

Shares