Iun 2, 2023, 00:27

Iohannis NU îl numeşte pe Oprea premier interimar şi cere dovezi medicale că Ponta e grav bolnav

go

După ce a discutat între patru ochi cu Gabriel Oprea timp de o jumătate de oră la Cotroceni, Klaus Iohannis a refuzat să dea curs cererii primite de la Victor Ponta privind desemnarea lui Oprea ca premier interimar pentru 45 de zile. Iohannis i-a cerut lui Ponta documente suplimentare privind starea de sănătate, pentru că nu există dovezi că nu poate să îşi exercite funcţia. „Situaţie gravă este atunci când este în incapacitate mintală, când se prăbuşeşte cu avionul, etc, nu dacă vrei să îţi iei concediu”, au declarat surse din Administraţia Prezidenţială

Victor Ponta scria ieri pe Facebook că doreşte ca Generalul Oprea să preia conducerea Guvernului, pentru că el va rămâne în Turcia pentru o lună:

Azi medicii au decis ca pot fi externat / urmeaza ca in urmatoarele 7 zile sa parcurg zilnic procedurile pentru control, schimbare pansamente si supraveghere.  Ulterior acestor proceduri va trebui ca doua saptamani sa fac fizioterapie si tratamente de recuperare inainte de a avea permisiunea medicilor de a merge fara sprijinul unor mijloce medicale permanente / in maxim 28 zile imi pot relua activitatea normala, urmand sa continui recuperarea timp de 6 luni. Maine dimineata voi trimite Presedintelui Romaniei solicitarea ca, in baza art. 107 din Constitututie, sa-l desemneze pe Vicepremierul Gabriel Oprea sa exercite toate atributele functiei de Prim Ministru (inclusiv conducerea sedintelor de Guvern) in aceasta perioada.

Premierul Ponta a declarat, duminică seară, la Antena 3, că l-a propus pe Gabriel Oprea la şefia interimară a Guvernului deoarece este singurul vicepremier şi că nu a discutat cu preşedintele Iohannis, ci doar i-a scris pe această temă, menţionând că nu a mai vorbit cu şeful statului de când acesta „a ieşit şi a spus să vină Guvernul PNL”.

„Există un singur vicepremier votat de Parlament şi aşa este logic şi normal. Este o chestiune normală şi constituţională să fie Gabi Oprea”, a afirmat Ponta.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares