Mai 31, 2023, 00:37

Iohannis nu îl iartă pe Ponta: „S-au vărsat găleți de lături. Această campanie nu trebuie uitată”

DSC_0851

Președintele Klaus Iohannis a arătat astăzi, la lansarea cărții sale că nu îl iartă pe Victor Ponta pentru felul în care s-a comportat în campania pentru prezidențiale, în care actualul Președinte a fost acuzat că a vândut copii în Canada unor rețele de trafic de organe. „S-au vărsat găleți de lături. această campanie nu trebuie uitată”, a spus Iohannis în fața celor câteva sute de fani care s-au așezat la  coadă pentru autograf cu două ore înainte de sosirea Președintelui.

De altfel, în volumul „Primul Pas”, lansat astăzi la Editura Curtea Veche, Iohannis scrie despre Ponta că a fost „un adversar care a adoptat o conduită imundă care a transformat intervalul de campanie într-un câmp de luptă insalubru”

„Campania electorală a fost o perioadă complicată, intensă, dificilă, energizantă, paralizantă şi totuşi, pentru cei care au fost cât de cât conectaţi la ea, a fost o perioadă interesantă. Pentru a nu uita cum a fost această campanie electorală am vrut să scriu, să reţin în scris aceste lucruri. Am vrut, pe de altă parte, să nu se piardă câteva concluzii pe care le-am tras şi eu şi alţii în campanie. Din acest motiv am vrut destul de repede, după acea campanie electorală, să reţin în scris ideile. În general, ştiţi că memoria ne joacă feste şi cu cât aşteptăm mai mult de la trecerea unui eveniment până să reţinem concluzia cu atât mai mult se schimbă memoria acelui eveniment, apare ceea ce psihologii numesc filtrul roz. După un timp suficient de lung aproape orice ni se pare că a fost o experienţă plăcută. Această campanie electorală nu a fost o experienţă plăcută, asta nu înseamnă că nu a fost extrem de intensă, că nu a avut foarte multă energie”, a spus Klaus Iohannis.

El a mai spus că la sfârşitul campaniei pentru Preşedinţia României a constatat un lucru interesant.

„Şi această campanie, cu toate părţile negre, negative pe care le-a avut, pentru mine a fost extrem de energizantă. Partea foarte frumoasă a acestei campanii au fost oamenii, oamenii cu care m-am întâlnit, zeci de mii de oameni cu care m-am întâlnit în campanie. Contactul cu aceşti oameni mi-a dat foarte multă încredere, foarte multă energie. Niciodată în toată campania nu am întâlnit un alegător care să-mi fi spus ceva negtiv. Tot ce a fost negativ a venit via media, via material electoral din partea celorlalţi competitori. Paradoxal, campania a fost şi urâtă şi frumoasă şi la final am avut o energie deosebită pe care am primit-o în definitiv de la alegătorii care au fost de partea mea şi nu au fost puţini”, a mai spus Iohannis.

„Un rezultat care nu a fost prevăzut de nimeni şi care mi-a adus mie peste şase milioane de voturi. Acestor peste şase milioane de români le-am dedicat cartea”, a spus Klaus Iohannis, care a precizat însă că le mulţumeşte şi celor care nu l-au votat. „Le mulţumesc pentru că au mers la vot. Este un lucru extraordinar de important să se voteze când sunt alegeri”, a explicat el.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares