Mar 25, 2023, 00:29

Iohannis pleacă în vizită la Erdogan în toiul atacurilor teroriste

atentat

Președintele Klaus Iohannis va efectua, începând de marți până joi, o vizită de stat în Republica Turcia, unde urmează să se întâlnească cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, cu premierul acestei țări, Ahmet Davutoglu, dar și cu diaspora românească.

Potrivit Administrației Prezidențiale, la Istanbul, șeful statului va avea o întrevedere cu guvernatorul provinciei, Vasip Șahin, cu primarul orașului, Kadir Topbaș, precum și o întâlnire cu diaspora românească.

Miercuri, la Ankara, președintele Iohannis se va întâlni cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan.

Programul vizitei va cuprinde și întrevederi cu președintele Marii Adunări Naționale, Ismail Kahraman, precum și cu prim-ministrul turc, Ahmet Davutoglu.

„Obiectivul general al vizitei președintelui Iohannis vizează consolidarea cooperării bilaterale pe baza Parteneriatului Strategic dintre România și Turcia, semnat în anul 2011”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale, citat de Agerpres.

Conform sursei citate, în discuțiile oficiale vor fi abordate o serie de teme ale agendei bilaterale, regionale, internaționale și de securitate, precum cooperarea economică, aspecte privind dialogul UE — Turcia, cu accent pe problemele migrației, colaborarea în cadrul NATO și în domeniul militar.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares