Mar 29, 2023, 10:23

Iohannis: Ponta minte

kwi

Klaus Iohannis a reacţionat la afirmaţiile lui Victor Ponta care susţine că nu ştia despre mărirea salariilor demnitarilor şi că aceasta a fost o înţelegere între Gabriel Oprea şi şeful statului. Într-o postare pe Facebook, Iohannis a declarat că a discutat cu Victor Ponta de mai multe ori în ultimele luni despre aceast subiect.

„În legătură cu tema salarizării demnitarilor, dezbătută în aceste zile, vreau ca lucrurile să fie foarte clare: în ultimele luni, am discutat de mai multe ori cu prim-ministrul această temă, la inițiativa acestuia. Subscriu ideii că remunerația demnitarilor trebuie să reflecte importanța lor în stat și că nu e posibil ca un ministru să aibă venituri mai mici decât proprii subordonați. Aceasta este o chestiune de principiu.
Înțeleg și reacția oamenilor care așteaptă performanță din partea demnitarilor, după cum cred că o asemenea măsură trebuie în timp corelată cu reașezarea întregului sistem de salarizare.
În rest, în ceea ce privește modalitățile de realizare a acestui principiu, ele revin în sarcina Guvernului și Parlamentului.
Nu pot să accept însă ideea că un Guvern adoptă în mod solidar o anumită decizie, iar apoi prim-ministrul își propune să revină asupra ei. Aceasta ar fi o lipsă de coerență a actului guvernamental, care pune sub semnul întrebării dacă România mai are sau nu Guvern funcțional”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook. 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares