Oct 18, 2021, 19:32

Iohannis, revoltat de situaţia şcolilor: Ruşine naţională! VIDEO

Sursa presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat dur Guvernul pentru situaţia şcolilor. Acesta a declarat, într-o conferinţă de presă de la Cotroceni că aproximativ 4000 de şcoli, adică una din cinci clădiri, nu are autorizaţie sanitară la început de an şcolar.

Iohannis a mai spus că îi lansează o provocare Guvernului pentru reabilitarea şcolilor şi anume un plan pe trei ani.

„Cred că e posibil ca până în toamna lui 2018 să avem o Românie modernă şi în şcoli”, a mai spus preşedintele.

 

scoala

Şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, s-a arătat revoltat de situaţia unităţilor de învăţământ, la început de an şcolar. Potrivit lui Cîmpeanu, din totalul de 19.000 de şcoli, 16.600 au autorizaţie de funcţionare, iar restul de 3.400 nu au autorizaţie sanitară.
„Lipsa autorizaţiei de funcţionare nu înseamnă întotdeauna lipsă de condiţii igienice sau lipsă de condiţii conforme, înseamnă neîndeplinirea unor parametri, cum ar fi volum de aer insuficient, în şcoli vechi, care au plafonul foarte jos sau în alte clădiri istorice, care au trotuarul prea apropiat. Sunt foarte multe astfel de situaţii, dar pot spune că cele mai multe se referă la lipsa apei potabile şi canalizare, care ţin de autorităţile locale”, a adăugat ministrul Educaţiei.

Propun să începem o largă consultare publică pentru o nouă reformă în învățământ. Este o rușine națională faptul că 4000 de școli nu au autorizație de funcționare. Lansez Guvernului o provocare: peste trei ani, când vom serba un centenar de Românie modernă, să avem o Românie modernă și în școli.

Posted by Klaus Iohannis on 14 Septembrie 2015

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares